Ανακοίνωση – ‘Εναρξη εγγραφών

Ανακοίνωση – ‘Εναρξη εγγραφών

  • 14 Ιούν Off

Έναρξη Εγγραφών στο Κέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες στο φάσμα του αυτισμού Ν. Καστοριάς

Το Κέντρο Ημέρας, το οποίο αποτελεί Δομή Ψυχικής Υγείας και υπάγεται στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, δέχεται νέες αιτήσεις για ένταξη παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με διάγνωση στο φάσμα του αυτισμού ηλικίας από 2 ½ έως και 50 ετών για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Στα ημερήσια προγράμματα του Κέντρου Ημέρας παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, από τα μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας η οποία αποτελείται από τις ειδικότητες του Γυμναστή προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Εργοθεραπευτή, Κοινωνικό Λειτουργό, Λογοθεραπεύτρια, Ψυχολόγο και πλαισιώνεται από Επόπτρια και Ψυχίατρο. Σκοπός του Κέντρου Ημέρας είναι:

  1. Η ανάδειξη και βελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων του ατόμου
  2. Η αύξηση της ικανότητας του ατόμου, ώστε να διεκδικεί/ασκεί τα δικαιώματά του ως πολίτης
  3. Η προώθηση του ατόμου στην απασχόληση και εργασιακή ένταξη
  4. Η υποστήριξη της οικογένειας του ατόμου

Τα ημερήσια προγράμματα, βασισμένα σε διάφορες επιστημονικές προσεγγίσεις, αφορούν στην παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών, ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου και απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους που είναι ήδη ενταγμένοι σε σχολικό πλαίσιο, καθώς και σε ενήλικες.

Παράλληλα, παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη στα μέλη των οικογενειών και υπάρχει συνεχής συνεργασία και επικοινωνία με τα υπόλοιπα πλαίσια -εκπαιδευτικά ή μη- των ατόμων που επωφελούνται των υπηρεσιών μας.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες και απορίες που τυχόν προκύψουν αναφορικά με τη διαδικασία ένταξης, παρακαλώ καλέστε στο σταθερό τηλ.: 2467025336 κα Παπαδοπούλου Ελευθερία (καθημερινά 10:00π.μ.-18:00μ.μ.) και στο e-mail: [email protected]

Η Επιστ. Υπεύθυνη

Καραμπέτσου Άννα

https://autismkastoria.org/wp-content/uploads/2023/06/Αίτηση-Ένταξης-Επανένταξης-στο-Κέντρο-Ημέρας-1.doc


Comments are closed.