Δήμος Ορεστίδος – Εταιρεία Αυτισμού: Όταν η κοινωνική προσφορά δεν γνωρίζει σύνορα…

Δήμος Ορεστίδος – Εταιρεία Αυτισμού: Όταν η κοινωνική προσφορά δεν γνωρίζει σύνορα…

  • 23 Απρ 0

Στην Κορυτσά βρέθηκε το περασμένο Σάββατο κλιμάκιο του Δήμου Ορεστίδος και μέλη της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό μετά την πρόσκληση του Προξένου Κορυτσάς κ. Ιωάννη Πεδιώτη.

 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση πάνω σε θέματα αυτισμού και πιο συγκεκριμένα γύρω από τον τρόπο συγκρότησης αρμόδιου συλλόγου.
Τα μέλη της Εταιρείας, Γιώργος Πάνου και Ξένια Μπαλή, ενημέρωσαν ενδελεχώς τους γονείς των αυτιστικών παιδιών στην Αλβανία για τον τρόπο με τον οποίο οι ίδιοι οργανώθηκαν, κάνοντας σύμμαχο την κοινωνία της Καστοριάς, αφού τόλμησαν να γνωστοποιήσουν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν, σπάζοντας κάθε κοινωνική προκατάληψη για το θέμα.
Μάλιστα, τόνισαν πως αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών είναι η εθελοντική, σήμερα, προσφορά δεκάδων συμπολιτών στην Εταιρεία.
 
Ο Δήμος Ορεστίδος θέλει να ευχαριστήσει θερμά την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό που με συγκινητική προθυμία και ανιδιοτέλεια απέδειξε ότι η κοινωνική προσφορά δεν γνωρίζει σύνορα.
Η συζήτηση ήταν τόσο εποικοδομητική και χρήσιμη για τους γονείς της Αλβανίας που με μεγάλο ενθουσιασμό και συναισθηματική φόρτιση εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, ενώ το ίδιο ευχαριστημένος από την επαφή αυτή δήλωσε και ο πρόξενος της Κορυτσάς.

Leave A Comment