Στηρίζουμε τους ειδικούς παιδαγωγούς!

Στηρίζουμε τους ειδικούς παιδαγωγούς!

  • 17 Σεπ 0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

                Αυτή τη στιγμή οι αδιόριστοι αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής έχουμε μπει στο Υπουργείο Παιδείας και βρισκόμαστε στην άδεια καρέκλα του Διευθυντή Ειδικής Αγωγής.

 Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, αλλά χιλιάδες παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες περιμένουν τον (αναπληρωτή) εκπαιδευτικό τους και δεν πηγαίνουν σχολείο.

Το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, εδώ και 10 χρόνια (δηλαδή πολύ πριν έρθει το Μνημόνιο, η Τρόϊκα κτλ.), εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και τους γονείς παιδιών με αναπηρία αφού δεν έχει προβεί ούτε σε 1 διορισμό στην Ειδική Αγωγή. Αυτό είναι το πραγματικό ενδιαφέρον για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες; Οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δεν έχουν δικαίωμα στην ισότιμη εκπαίδευση,δεν έχουν δικαίωμα να υπάρχει σταθερό και εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό γι’ αυτούς;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

       1)  Να ξεκινήσει άμεσα η πρόσληψη αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής.Καμία χαμένη διδακτική ώρα για    τους μαθητές μας.

2)       Να σταματήσει το καθεστώς της «μόνιμης αναπλήρωσης» στην Ειδική Αγωγή. Να υλοποιηθεί επιτέλους ο πρώτος ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής και να γίνουν οι πρώτοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια. Να σταματήσουν ΤΩΡΑ να καλύπτονται οι θέσεις ΠΕ71-ΠΕ61 Ειδικής Αγωγής με μεταθέσεις και αποσπάσεις εκπαιδευτικών που δεν έχουν ούτε σπουδές και συχνά ούτε και προϋπηρεσία στην Ειδική Αγωγή, με εκπαιδευτικούς που πάνε στην Ειδική Αγωγή ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.

3)       Να είναι αυτή επιτέλους η τελευταία σχολική χρονιά που οι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής αντιμετωπίζονται διαφορετικά σε σχέση με τους υπόλοιπους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς: ζητάμε την άμεση έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα τροποποιήσει τα κριτήρια πρόσληψης των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, έτσι ώστε α) να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της «βιομηχανίας» σεμιναρίων και μεταπτυχιακών τίτλων αμφιβόλου ποιότητας στην Ειδική Αγωγή καθώς και β) να σταματήσει η είσοδος στον πίνακα των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής εκπαιδευτικών ΧΩΡΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ στην Ειδική Αγωγή (κάτι που συμβαίνει μέσω του ΕΣΠΑ Παράλληλης Στήριξης και της απόκτησης προϋπηρεσίας 10 μόνο μηνών). Ζητάμε να ισχύσει ό,τι ισχύει και για όλους τους άλλους πίνακες αναπληρωτών, κατάταξη με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Τυχόν προσόντα (μεταπτυχιακά, διδακτορικό κτλ.) να προσμετρηθούν στη φάση του διορισμού, όπως γίνεται με όλους!

Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 1200 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής με πτυχίο, με βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή και με αμέτρητους μήνες προϋπηρεσίας στο Δημόσιο Σχολείο. Και όμως τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μένουν χωρίς εκπαιδευτικούς ή με εκπαιδευτικούς που δεν έχουν σπουδές στην Ειδική Αγωγή. ΩΣ ΠΟΤΕ;

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΕ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

4)       Ποιά μέρα θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις αναπληρωτών;

5)       Πότε θα γίνει ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ; Πότε θα στελεχωθεί η Ειδική Αγωγή με σταθερό προσωπικό;

6)       Πότε θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα που θα τροποποιήσει τα κριτήρια πρόσληψης των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής;

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ: ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – www.satea.gr


Leave A Comment